Zandstralen illegaal?

Indien persoonlijk uitgevoerd op privéterrein buiten het bereik van anderen, beperken geen federale wetten de zandstraalwet. Zandstralen voor commerciële doeleinden valt echter onder de regelgeving van de Federal Occupational Safety and Health Commission (OSHA). Zandstraalbeton is een schuurstraaltechniek die wordt gebruikt om beton weg te blazen en het aggregaat eronder bloot te leggen voor een ruwe oppervlakteafwerking. Het doel van zandstralen is het verwijderen van roest die is ontstaan op het oppervlak van een metalen oppervlak of ander oppervlak.

Zandstralen is een van de meest gebruikte (en misschien misbruikte) termen in de oppervlaktebehandelingsindustrie. Gebruik alternatieven voor zandstralen met silicazand en kies voor elke taak het meest efficiënte schuurmiddel. Tegenwoordig is het duidelijk dat blootstelling aan inadembaar kristallijn silica tijdens zandstralen een ernstige of zelfs fatale luchtwegaandoening kan veroorzaken, genaamd silicose, een littekenvorming en verharding van de longen. Naar aanleiding van een later rapport van de arts in januari 1989 namen het Ector County Health Department en het Texas Department of Health contact op met lokale artsen en identificeerden zeven extra zandstralers die sinds 1985 aan silicose leden.

Toen het zandstralen was voltooid, verwijderden de arbeiders hun kappen. en begon meteen te schilderen, hoewel er nog steeds grote hoeveelheden silicastof in de lucht zweven. Omdat silicazand vaak in dit proces wordt gebruikt, worden werknemers die schuurstralen uitvoeren vaak zandstralers genoemd. Het National Institute for Occupational Safety and Health (NIOSH) vraagt hulp bij het voorkomen van silicose en sterfte bij werknemers die tijdens zandstralen worden blootgesteld aan inadembaar kristallijn silica.

Acute silicose ontwikkelde zich bij vier mannen (23, 38, 38 en 4 jaar) die gemiddeld 3 jaar als grafsteenzandstralers in één fabriek werkten. Hoewel er gevaar dreigt, kan zandstralen veilig worden uitgevoerd, zolang de juiste protocollen te allen tijde worden gevolgd. Snij geen bochten — je kunt nooit te veilig zijn wanneer je zandstralers gebruikt en schuurmiddelen gebruikt. Zandstralen is een effectieve methode om verf van betonnen oppervlakken te verwijderen wanneer u de apparatuur op de juiste manier gebruikt.

Zandstralen kan ook worden gebruikt om de toestand van het oppervlak van een metaal te veranderen, bijvoorbeeld door krassen of gietsporen te verwijderen. Een zandstraler die momenteel in dienst is, verklaarde dat, hoewel de blootstelling hinderlijk was, hij het stof als onderdeel van het werk beschouwde. Tijdens de rest van de dienst droeg de zandstraler alleen een deeltjesmasker voor eenmalig gebruik en schopte het gebruikte zand in een vloerput voor recycling.