Verwijdert straalstralen materiaal?

Straalstralen is een mechanisch reinigingsproces waarbij materiaalbollen worden gebruikt om oxiden en ander vuil van het oppervlak van een ander materiaal te verwijderen. Shotstralen is een veel agressievere schuurtechniek dan zandstralen. Het wordt meestal gebruikt voor grotere en moeilijkere voorbereidingsobjecten die een sterke toepassingskracht en een dichter mediamateriaal nodig hebben om een oppervlak te reinigen en voor te bereiden. Shotblasting vereist ook strikte inperking, omdat de kracht van het gestraalde schot bijkomende schade kan veroorzaken als het proces niet beperkt is.

Straalstralen is een resurfacing-proces dat wordt gebruikt om vuil en onregelmatigheden van beton, metaal en andere industriële oppervlakken te verwijderen. Hoewel het lijkt op het zandstraalproces, verschilt het straalproces zowel in uitvoering als in effectiviteit. Een unieke toepassing voor het stralen van glasparels is peening, waardoor het metaal beter bestand is tegen vermoeidheid en barsten door spanningscorrosie. Uit een onderzoek bleek dat het de vermoeidheidssterkte met ongeveer 17,14% kan verhogen.

Het geeft je een aantrekkelijke satijnen afwerking en verhoogt tegelijkertijd de duurzaamheid van het product. Peening Ontbramen Roest, verf en kalkaanslag verwijderen Cosmetische afwerking Kalkaanslag verwijderen Polijstmaterialen zoals gietijzer, roestvrij staal en aluminium Metalen oppervlakken voorbereiden voor schilderen en poedercoaten. Wanneer een stuk materiaal een spanningsverhoger heeft, resulteert dit in een plaatselijke toename van de spanning in het gebied, waardoor een scheur zich kan verspreiden. Straalstralen is een resurfacing-proces dat nuttig is bij het verwijderen van vuil en onregelmatigheden van beton, metaal en andere industriële oppervlakken.

Het heeft een proces dat vergelijkbaar is met het zandstraalproces, maar het verschilt zowel in uitvoering als in effectiviteit. Korrelstralen is een proces waarbij een schurend materiaal onder hoge druk met geweld tegen een oppervlak wordt voortgestuwd. Het belangrijkste verschil tussen straalstralen en gritstralen is dat straalstralen meestal wordt gebruikt op metalen onderdelen om ze te reinigen, terwijl gritstralen wordt gebruikt als een beschermende behandeling die een onderdeel gladder kan maken. In wezen maakt het zandstraalproces gebruik van perslucht om een of andere vorm van schuurmiddel, zoals zand, tegen het te behandelen product te schieten.

Er zijn veel algemene termen voor dit proces die over het algemeen verband houden met de zandstraalschuurmiddelen die voor dit proces worden gebruikt. Aan de meeste voordelen van het gebruik van silicazand voor zandstraalmedia kan worden voldaan door het gebruik van andere materialen. Je hebt veel mediamogelijkheden met zandstralen, zoals aluminiumoxide dat oppervlakteverontreiniging doorsnijdt en de onderkant schoon maar volledig intact laat. Het eerlijke antwoord of straalstralen beter is dan zandstralen, kun je het beste overlaten aan de afwerkingsdeskundige en wat een geïnformeerde consument van zijn eindproduct verwacht.

Zandstralen is het proces waarbij schuurmiddel wordt voortgestuwd door de onder druk staande vloeistof of het gecomprimeerde gas als drijfgas te gebruiken. Er is ook een grote verscheidenheid aan verschillende schuurmiddelen beschikbaar voor oppervlaktebehandelingen voor stralen en zandstralen. Zandstralen is het proces waarbij onder hoge druk een stroom schurend materiaal effectief en krachtig tegen het oppervlak wordt gedreven om het ruwe oppervlak glad te maken, de vorm van het lichaam te veranderen of roest en verontreinigingen van het oppervlak te verwijderen, spontaan en effectief. Zandstralen kan spontaan en effectief roest, verf en corrosieresten van materialen verwijderen.

Zandstraalapparatuur verwijdert verontreinigingen zoals het verwijderen van roest, vet en oude verf om te zorgen voor een hechting van het oppervlak van nieuwe coatings. Zandstraalapparatuur is geëvolueerd van ongehinderde, vrij sproeiende zandstromen die schadelijke stofwolken creëren naar zeer geavanceerde ingesloten behuizingen met nauwkeurige aansturing van de schuurstroom. Waar zandstralen te zacht en tijdrovend kan zijn om tandwielen en assen te behandelen, zorgt straalstralen snel voor dikke en zware oppervlakken zoals metalen rompen en vrachtwagennaven. Er zijn verschillende varianten van het zandstraalproces, zoals kralenstralen, sodastralen en straalstralen.

De maatregelen die u moet nemen voor het zandstralen en veilig gebruik van silica zijn uitgebreid, dus het is vaak veel gemakkelijker en voordeliger om een ander straalmiddel te gebruiken dat bij uw toepassing past. Zandstralen is ook een zuiniger materiaalsysteem om aan te schaffen, eenvoudiger te bedienen en biedt de consument uitstekende kwaliteit. Zandstralen is de ideale oplossing voor het reinigen van gevoelige elektronische onderdelen of connectoren die gecorrodeerd zijn. .