Voor en na zandstralen?

Schuurstralen kan zorgen voor een goede voorbereiding van het oppervlak, voor hechting van volgende coatings en in sommige gevallen resulteert dit in een definitieve afwerking. Vanaf het stralen wordt het oppervlak van het onderdeel gereinigd (vet, eerdere coatings, stof of roest worden verwijderd) door middel van slijtage. Door het etsen en krabben in het oppervlak wordt het oppervlak zo voorbereid dat de verf zich eraan hecht en eraan kleeft. Zonder deze stap kunt u schilfers gemakkelijker verven.

Door zandstralen wordt de oxidatie van het staal verwijderd. Als het onbedekt en niet goed afgewerkt wordt in de verkeerde omgeving, ontstaat er snel roest. Laat het onderdeel voor de volgende stap in een veilige atmosfeer drogen. Het schone, roestvrije metaal dat overblijft, moet na het schuren zo snel mogelijk worden behandeld.

Dit voorkomt herroesten (wat snel zal optreden als er vocht aanwezig is). Zandstralen, ook bekend als abrasief stralen, is een geavanceerde techniek voor oppervlaktevoorbereiding in New England die professionals gebruiken om oppervlakken en ander vreemd materiaal op te ruimen. Naast reinigingsdoeleinden wordt het ook gebruikt voor het verwijderen van oude verf en het voorbereiden van het oppervlak voordat een nieuwe verflaag wordt aangebracht. Zandstralen heeft ook nadelen en het is goed om zowel de voor- als de voordelen af te wegen voordat je beslissingen neemt.

Dat is waar het nuttig kan zijn om technieken van zandstralen en schilderen met alleen schilderen te onderzoeken en te vergelijken. Zandstralen is een efficiënte methode om oude verf en roest van een metalen voorwerp te verwijderen om het klaar te maken voor het schilderen, zegt Endrua Paint. Nu de verschillen tussen de twee schildermethoden uit de weg zijn, is het tijd om uit te leggen waarom wordt erkend dat de zandstraal- en schildermethode beter is dan nat schilderen. Zoals eerder vermeld, is zandstralen een van de meest effectieve technieken voor oppervlaktebehandeling in New England.

Zandstralen wordt uitgevoerd op vrijwel elk metalen voorwerp, van terrasmeubilair tot auto-onderdelen, en zorgt voor een glad oppervlak dankzij de schurende eigenschappen van het zand. Als u om welke reden dan ook een hoogwaardige oppervlaktereiniging van uw woning nodig heeft, of het nu gaat om reiniging of om voorbereiding op het schilderen, dan is zandstralen precies wat u nodig hebt om het voor elkaar te krijgen.