Maakt zandstralen een puinhoop?

Zandstralen is een extreem rommelig proces. Er komt een enorme pluim zandstof uit de werkruimte en bedekt alles eromheen. Het kan binnenshuis worden gedaan als onderdeel van renovatiewerkzaamheden, maar het zorgt voor een grote schoonmaakklus, dus het is meestal beperkt tot buitenwerk waar alles met een slang kan worden weggespoeld. Traditioneel zand is de meest voor de hand liggende en meest voorkomende keuze voor zandstralen.

Maak echter niet de fout om zomaar zand te gebruiken. Grote stukken puin in het zand, zoals kleine stenen, kunnen grote schade toebrengen aan het oppervlak waaraan u werkt. Ze zijn ook extreem gevaarlijk als ze met hoge snelheden rondvliegen. Als uw thuiscentrum geen zand bevat dat specifiek bedoeld is voor zandstralen, zoek dan naar zand dat bedoeld is voor gebruik in zandbakken voor kinderen.

Dit zand is meestal vrij fijn en vrij van puin. De straalindustrie gebruikt zand zelden als behandelingsmedium omdat zand bepaalde eigenschappen heeft die het moeilijk maken om ermee te werken. U bespaart uzelf niet alleen het gedoe en de kosten van het kopen, leren kennen en opslaan van een grote en omvangrijke machine, maar u profiteert ook van de ervaring en kennis die alleen professionele zandstralers hebben. Wanneer u uw machine huurt of materiaal aanschaft voor uw volgende straalklus, altijd als deskundige verkoper welk soort zand of ander materiaal gebruikt moet worden.

Het gebruik van verkeerd materiaal is een van de meest voorkomende zandstraalfouten en kan tot ernstige schade leiden. Organisch straalmateriaal, zoals fijngemalen schelpen of bakpoeder, wordt beschouwd als enkele van de beste opties voor het reinigen van zachtere oppervlakken zoals metselwerk en metselwerk. Het is belangrijk om te begrijpen dat bij zandstralen schurende deeltjes met zeer hoge snelheid vanaf uw blaster worden neergeschoten, wat betekent dat de kans groot is dat u terugkaatst. Een veelgemaakte fout bij doe-het-zelf-zandstraalwerkzaamheden is dat al je straalmateriaal letterlijk wegvliegt.

Dit zal je ervaring met hen bepalen door de afstand terug die je kunt (en moet) staan om je werk te voltooien en de grootte van het gebied dat je tegelijk kunt zandstralen. Deze apparatuur maakt gebruik van een speciaal ontworpen en nauwkeurig bestuurd wiel om middelpuntvliedende kracht en straalschuurmiddelen zoals stalen schot en staalgruis op producten te genereren. U kunt kennis maken met deze beperkingen door het informatieblad van OSHA over de bescherming van werknemers tegen de gevaren van straalmiddelen te lezen. Zandstralers zijn veelzijdige gereedschappen, maar ze zijn er nog steeds in verschillende maten en luchtdrukmogelijkheden.

Wanneer u uw zandstraler huurt of koopt, moet u een deskundige verkoper vragen hoe ver u terug moet staan om veilig te blijven. Het niet voldoende beschermen van uw ramen is een beginnersfout, dus iets waar veel doe-het-zelfzandstralers gevoelig voor zijn. Voor binnenstralen zijn soms unieke stofopvangsystemen nodig die gebruik maken van speciaal ontworpen ventilatoren met sokken die veilig zijn om te stralen. Je vindt er ook kogelstralen op het werk waarbij motoronderdelen moeten worden gepeend om de vervormbaarheid te vergroten.