Wat kan zandstralen verwijderen?

Verwijderen van zand, verf en roest van gefabriceerde oppervlakken, gebroken glas, kunststof, staalgruis, keramisch gruis, koperslakken, glaskraal, walnootschaal, aluminiumoxide. zandstralen kan worden gebruikt om verf van elk object te verwijderen dat bestand is tegen de intense schuurkracht van zandstralen. Oppervlakken van baksteen, beton en metaal vallen over het algemeen in deze categorie. Zandstralen is een veelgebruikte reinigingstechniek in de auto-industrie.

Door een auto te zandstralen wordt de lak van de carrosserie verwijderd, waarna indien nodig een nieuwe verflaag kan worden aangebracht. Het zandstralen van auto's brengt echter de nodige risico's met zich mee. Wanneer een auto niet goed wordt gezandstraald, kan er ernstige, soms onherstelbare schade aan het oppervlak ontstaan. Maar wat is het alternatief voor zandstraalauto's?.

Zandstralen wordt al lang beschouwd als een effectieve manier om oppervlakken te reinigen, maar wist u dat laserreiniging een veiliger en minder schadelijk alternatief is voor zandstralen? Terwijl zandstralen het substraat dat u probeert te reinigen kan beschadigen, biedt laserreiniging een niet-schadelijke reinigingsoptie die de levensduur van de te reinigen apparatuur daadwerkelijk kan verlengen. Hoewel dit type reiniging als snel en effectief wordt beschouwd, beschadigt het proces op zichzelf producten en is het schadelijk voor het gebruik. Niet alleen dat, maar de apparatuur vernietigt zichzelf na verloop van tijd, wat betekent dat u deze voortdurend moet vervangen. Met behulp van een mediamethode krijgt u de gewenste resultaten, maar u kunt het product niet zo lang gebruiken als u zou kunnen met andere methoden, zoals laserreiniging, wat de vraag oproept: wegen de voordelen op tegen de kosten? In tegenstelling tot zandstralen is laserreiniging veel veiliger voor operators en werknemers.

Het produceert geen extra afval en is groener dan andere alternatieven, waardoor het een milieuvriendelijke optie is. Omdat het niet schadelijk is, zorgt het voor een serieuze reiniging van uw producten zonder dat het oppervlaktemateriaal slijt, waardoor de levensduur wordt verlengd in plaats van dat het wordt gedevalueerd. Het gebruik van zandstralen voor reinigingstoepassingen kan effectief zijn, maar het is ook gevaarlijk, niet milieuvriendelijk en moeilijk schoon te maken. Laserreiniging biedt daarentegen een veiliger, minder schadelijk alternatief voor zandstralen.

Bij Adapt Laser kunnen al onze lasers worden aangepast aan de specifieke reinigingsbehoeften van elke klant. Onze lasertechnologie levert een betrouwbare, milieuvriendelijke reinigingsoplossing die kan evenaren met de effectiviteit van zandstralen, maar zonder onderhouds- en operationele problemen. Adapt Laser is gespecialiseerd in de knowhow en toepassing van laserreinigingsoplossingen. We bieden producten met een bereik tussen 20 en 2.000 watt en geven trainingen om ervoor te zorgen dat uw werknemers het meeste uit hun laserreinigingsoplossingen kunnen halen.

We hebben verschillende industrieën en bedrijven uitgerust met laserreinigingsoplossingen, waaronder militairen en defensie voor de Amerikaanse luchtmacht en marine, en honderden organisaties vertrouwen op onze ultramoderne laserreinigingsoplossingen. Coatings die in stukken worden weggestraald in plaats van tot kleine deeltjes te worden geschuurd, laten een ruw oppervlak achter, wat op zijn beurt resulteert in een slechtere uitstraling. Maar is sodastralen beter dan zandstralen? Om deze vraag te beantwoorden zetten we de verschillende voor- en nadelen van sodastralen op een rij. De warmte helpt niet alleen het materiaal uit het straalwiel vrij te maken, maar deze toepassing helpt ook om verstopping van de sproeiers te voorkomen en maakt het gemakkelijker om mee te werken.

Een zandstraler gebruikt hoge druk om droge silicadeeltjes te versnellen tot snelheden die snel genoeg zijn om metaal en andere materialen op microscopisch niveau te eroderen. Een straalkast wordt gebruikt voor kleinere voorwerpen, zoals transmissiebehuizingen, uitlaatspruitstukken en velgen. Zandstralen is een reinigingsproces waarbij zand of grind met hoge snelheid wordt voortgestuwd voor oppervlaktebehandelingen. Elk medium dat het oppervlak van een object kan veranderen, kan er supersonisch in worden uitgeworpen, maar zand, dat zowel rond als hard is, is bijzonder geschikt om grote oppervlakken snel te stralen.

Houd er rekening mee dat hoe groter uw persluchttoevoer is, hoe groter de straalslang en het mondstuk dat u kunt gebruiken. De straalpot is een grote container waarin het straalmedium kan worden opgeborgen, of het nu gaat om glaskralen, maïskolf, stalen shot, plastic of ander materiaal. De sleutel tot het verkrijgen van de beste resultaten is ervoor te zorgen dat u weet hoe de blasting media verschillen en wanneer elk medium de beste optie is voor de specifieke projecten waaraan u werkt. Centra voor woningverbetering verkopen mogelijk speciaal zandstraalzand, maar producten met het label speeltuinzand zijn doorgaans effectief.

Hoe krachtiger de luchtcompressor, hoe sterker de zandstraal zal zijn en hoe effectiever uw inspanningen zullen zijn. Zandstraalmedia zijn doorgaans fijnkorrelig, monokristallijn zand dat is behandeld om verontreinigingen te verwijderen. Een investering in dit alternatief voor zandstralen van metaal en roest bespaart dus op korte termijn veel tijd en geld. Er zijn enkele manieren om het gebied veilig schoon te maken en de gezondheidsrisico's en schade te elimineren wanneer u tijdens het zandstralen een afgewerkt product blijkt te zijn.

Zandstralen wordt vaak gebruikt om oppervlakken te reinigen en voor te bereiden, maar het kan ook worden gebruikt om verf te verwijderen of om decoratieve effecten te creëren op gebouwen, bewegwijzering, boten enz. .