Wat is zandstraalmeubilair?

Zandstralen verwijst naar het mechanische proces dat tot doel heeft resten van verschillende oppervlakken te verwijderen. Het kan gaan om verf, roest, aspecten die moeilijk moeten worden verwijderd, vooral als de bestaande oppervlakken respectievelijk steen, metaal, glas en andere vaste materialen zijn. De meest gebruikte brandstof of media voor het zandstralen van hout is silicazand. Het is overal verkrijgbaar en kosteneffectiever dan alternatieven zoals aluminiumoxide of glazen kraal.

Maïskolfgruis en gemalen walnootschelpen zijn ook populair. De beste manier om houten meubels te zandstralen is meestal om frisdrank als medium te gebruiken. De „frisdrank” in kwestie is hetzelfde als bakpoeder dat in de keuken wordt gebruikt. Het is geweldig om verf gemakkelijk te verwijderen en het veroorzaakt niet zoveel schade aan het onderliggende hout als andere media.

Je kunt natuurlijk altijd experimenteren met walnootschalen of plastic media, als je wilt. Een dergelijke verwerking is het aanbrengen van schurende materialen op een houten oppervlak onder zeer hoge druk. In tegenstelling tot traditionele schuurmethoden werkt een zandstraalmachine puntsgewijs en laat geen zichtbare sporen van mechanische belasting achter. Ik heb een vriend die zandstralen op meubels gebruikte vanwege de textuur die het hem zou geven.

Als je echter op zoek bent naar een glad oppervlak, ga je gewoon extra werk voor jezelf creëren. De lichtere delen van het hout (zomergroei) zijn veel zachter dan het donkere deel (wintergroei). Je krijgt uiteindelijk een textuur die lijkt op drijfhout. Probeer een chemische stripper om de afwerking eraf te krijgen en schuur dan.

En ja, zandstralen werkt ook om de oude verf van het hout te verwijderen. meubels van gezandstraald hout kunnen glad en mooi zijn, zolang je maar heel voorzichtig bent en je de tijd neemt om je techniek te oefenen voordat je aan iets echt belangrijks gaat werken. Of u nu zandstraalmeubels of een huisgevel gaat maken, u moet het oppervlak handmatig voorbereiden. Het mondmasker was troebel van gezandstraald metaal, dus ik kon echt niet zo goed zien als ik zou moeten hebben.

Zandstraalmachines of zandstraalkasten zijn gemakkelijk verkrijgbaar in een bouwmarkt of een bouwmarkt bij u in de buurt. U moet de juiste stof kiezen, wat betekent dat u het juiste materiaal en de juiste instellingen op de zandstraler nodig hebt. Als het project echter klein is en uw budget niet voldoende is, is het verstandiger om een zandstraalmachine te huren bij een bouwmarkt bij u in de buurt. Zorg ervoor dat u het zandstraalproces zorgvuldig volgt en wees veilig tijdens het gebruik van een zandstraler.

Hoewel zandstralen normaal wordt gebruikt voor reiniging, kan zandstralen ook worden gebruikt op hout om de nerf in het hout naar voren te brengen, vooral wanneer wordt geprobeerd een kunstmatig verweerd barnhouteffect te creëren, of om te worden gebruikt in combinatie met snijwerk voor architecturale versieringen of bewegwijzering. Als u een zandstraler verkeerd gebruikt en de basisaanbevelingen niet opvolgt, kan zelfs het gebruik van het zachtste schuurmiddel houtoppervlakken beschadigen. Er zijn maar weinig harde materialen die niet tot op zekere hoogte gezandstraald kunnen worden, zolang de juiste luchtdruk en straalmiddelen worden gebruikt. Stel uw zandstraler in volgens de instructies van de fabrikant en vul de druktank of pot met zandstraalmiddelen zoals maïskolf, walnootschelpen of frisdrank.

Omdat zandstralen van houten deuren, ramen en laden voor een grote puinhoop kan zorgen, is het goed om de verschillende onderdelen van de muur te verwijderen en te openen om het proces in een goed geventileerde open ruimte (zoals uw garage) uit te voeren. Zandstralen kan verschillende effecten hebben op hout, afhankelijk van welke media je gebruikt en wat je probeert te bereiken. Als je houten kasten aan het zandstralen bent, zorg er dan voor dat je alle voorwerpen (zoals borden in de keukenkasten) verwijdert en ze op de vloer of op een ander plat oppervlak legt. Dit is een goed moment om te vermelden dat zandstralen van antiek meubilair misschien niet in uw belang is, afhankelijk van uw doelen.