Is het schuren van meubels rommelig?

Je bent niet bepaald enthousiast over het idee om meubelprojecten te schuren. Strippen is rommelig, wat waarschijnlijk de reden is dat veel mensen ervoor kozen om in plaats daarvan te schuren. Maar strippen is meestal een stuk minder werk, vooral als je geduldig genoeg kunt zijn om de stripper de tijd te geven om in het hout op te lossen. Het overweldigende percentage oude afwerkingen bestaat uit schellak of lak, en ze lossen snel op en worden vloeibaar.

Het enige wat je hoeft te doen om het slib te verwijderen is het af te schrapen of weg te vegen. Alle stappen bij het schilderen van meubels zijn belangrijk. En schuren kost tijd en geduld en niet te vergeten dat het rommelig kan zijn. Meubels schuren kan lastig en rommelig zijn.

Soms kun je het overslaan, maar soms niet zo veel. Ik ben van plan onze eetkamertafel en stoelen opnieuw in te richten. Ik weet dat ik moet ontglanzen en dan moet primen omdat ik van donker naar gebroken wit ga, maar wat is jouw ervaring met afwerken met krijtverf? Als je maar een klein beetje hoeft te schuren, of het nu aan het einde van een project is of om het hout te krassen voordat je gaat schilderen, of iets dergelijks, bekijk dan dit bericht over nat schuren. Hierdoor wordt er echt niet genoeg hout verwijderd om de fabricagesporen te verwijderen, wat de belangrijkste reden is dat je aan het begin van een project kaal hout schuurt.

Ik heb hier een handleiding voor het gebruik van een verfspuit bij het primen en schilderen van meubels als je die nodig hebt. Mijn doel is om je te helpen meubels te schilderen om ze duurzaam te maken en het veel meer waard te maken dan voorheen. Nee, je hoeft houten meubels niet te schuren voordat je ze schildert, maar schuren zorgt voor een beter oppervlak waarop de verf blijft plakken, waardoor een duurzaam beschilderd meubelstuk ontstaat dat langer meegaat. Zelfs door meubels lichtjes te schuren verwijder je dat ruwe oppervlak waardoor je geverfde oppervlak er slecht uit zou kunnen zien, daarom kies ik ervoor om tussen elke verflaag en primer licht te schuren.

Als het hout dat u schurt voorzien is van contouren en hoekkreukels, verwijder dan de schuurspons uit de behuizing en schuur deze plekken schoon met alleen de spons. Ik gebruik meestal een schuurmachine met schuurpapier van gemiddelde korrel (zoals een korrel van 120) als ik meubels schuur. De waarheid over het schuren van houten meubels is dat de werkelijke hoeveelheden stof afkomstig zijn van schuren bij het gebruik van een elektrische schuurmachine. Zoals eerder vermeld volg ik een proces waarbij het schilderen van meubels en het schuren zich midden in het proces bevindt.

Als je je meubelstuk moet schuren of ontglanzen, heb je meestal geen primer nodig. Het schuren van houten kasten of meubels voordat u een nieuwe laag verf of lak aanbrengt, veroorzaakt mogelijk niet dezelfde zichtbaarheidsproblemen, maar de rommel is vergelijkbaar. Wanneer je een meubelstuk schildert en het niet schuurt voordat je het primt en schildert, loop je een groter risico dat de verf afbladdert en afbladdert.