Wat is de beste manier om verthout te verwijderen?

Schuren kun je het beste bewaren voor kleine projecten, tenzij je een industriële schuurmachine wilt inhuren om verf en lak van je vloer te verwijderen. De beste manier om verfstripper te verwijderen is met een plastic of bladige verfschraper. Je kunt ook een plamuurmes en een staalborstel gebruiken voor moeilijk bereikbare plekken. Leid de schraper altijd schuin.

Als er nog wat chemische stof achterblijft, dompel dan een stalen wattenschijfje in terpentine of verfverdunner om de resterende stripper eraf te schrapen. Veeg het oppervlak ten slotte af met een zachte doek gedrenkt in terpentine. Drie veelgebruikte manieren om verf van hout te verwijderen zijn verwarmen, chemisch strippen of schuren. Voor elk van deze methoden kunt u kiezen uit een handvol verschillende producten.

Om je te helpen beslissen welke aanpak je moet volgen, hebben we hieronder de opties op een rijtje gezet. En we hebben stapsgewijze instructies gedeeld om u door elke fase van het proces te begeleiden. Je kunt verf van hout verwijderen met chemische verfstrippers, volledig natuurlijke verfstrippers, warmtepistolen, schuurmiddelen of azijn. Nadat u deze producten op het oppervlak hebt aangebracht, gebruikt u een schraper, staalborstel of stripper om de verf te verwijderen.

Wees voorzichtig bij het schrapen en doe dit altijd met uw hand in een hoek van 30 graden om te voorkomen dat u het hout gutst of beschadigt. Zodra je zoveel mogelijk verf hebt verwijderd, reinig je de resterende stripper met terpentine en een doek. Sommige milieuvriendelijke strippers zullen je vertellen om in plaats daarvan water te gebruiken. Volg de aanwijzingen van de fabrikant, maar houd er rekening mee dat water de houtnerf kan openen.

Onze voorkeur gaat uit naar Dumond Smart Strip Advanced Paint Remover. Het is vrij van VOC en verwijdert alles tot kaal hout. De meeste verfstrippers ruiken vreselijk vanwege de agressieve chemicaliën en kunnen gevaarlijk aanvoelen. Dumond Smart Strip is niet perfect, maar biedt een veel veiligere optie voor de gebruiker, het substraat en de omgeving.

We hebben Dumond's Peel Away Laminated Paper gebruikt om het proces te versnellen en te helpen bij het verwijderen, maar u kunt wegkomen zonder dit product te gebruiken. Nee, azijn verwijdert de verf niet van hout. In plaats daarvan verzacht azijn de verf, waardoor het afschrapen met een verfschraper veel sneller en gemakkelijker wordt. Azijn is een goedkope en effectieve manier om verf van hout te verwijderen.

Daarnaast is azijn een volledig natuurlijke verfverwijderaar en een goed alternatief voor giftige chemische verfstrippers. Je zou geen resten moeten zien wanneer je je hand over je mooi geschuurde hout beweegt en het oppervlak moet schoon en droog zijn voordat je gaat schilderen. Als u vermoedt dat u te maken heeft met loodverf, mag het hout bovendien niet worden geschuurd vanwege gezondheidsrisico's. Hoewel u dit kunt bereiken door de oude verf af te schuren, kan dit resulteren in een ongelijkmatige afwerking en schade veroorzaken als u niet bekend bent met schuren.

Gebruik nooit schuren om verf op basis van lood te verwijderen, omdat dit fijne looddeeltjes in de lucht kan verspreiden die uw longen kunnen beschadigen en tot andere ernstige gezondheidsproblemen kunnen leiden. Gelukkig kunt u, door de onderstaande eenvoudige stappen te volgen, leren hoe u verf van hout kunt strippen en verf met succes kunt verwijderen met minimale verergering en zonder het hout te beschadigen tijdens het verfstrippen. Er zijn verschillende manieren om de klus te klaren, van chemische en warmtetoepassingen tot natuurlijkere methoden zoals schuren of niet-giftige verfafbijtmiddelen. Voor kleine klusjes, zoals gewoon wat afbladderende verf achter je laten of om een oppervlak gladder te maken, kun je misschien de stripperstap overslaan en in plaats daarvan gewoon schuren.

Tenzij je een industriële houtschuurmachine hebt, kun je hardnekkige verf van hout verwijderen door te schuren op kleine projecten omdat het arbeidsintensief is.