Hoeveel materiaal verwijdert zandstralen?

Of een materiaal gereinigd, ontbraamd, moet worden. Zandstralen is een uiterst nuttige procedure in een breed scala aan toepassingen en industrieën. Of een materiaal nu moet worden gereinigd, ontbraamd, gepoedercoat, ontroest, schokgepeld of anderszins gewoon moet worden verwijderd, zandstralen is het juiste proces. Aluminiumoxide is het meest gebruikte straalmiddel voor schuurmiddel.

Door zijn veelzijdigheid en sterkte tegen verschillende materialen, van metaal tot glas en hout, is het een favoriet hulpmiddel voor fabrikanten en professionals in de industrie die oppervlaktebehandeling uitvoeren. Mediastralen (ook wel zandstralen of schuurstralen genoemd) heeft vele toepassingen, van het verwijderen van een verflaag tot het ontgeuren van gegoten houten balken tot het verwijderen van roet en brandschade. Bij de traditionele methode van zandstralen wordt zand als belangrijkste schuurmiddel gebruikt, dat bij afbraak en inademing kan leiden tot ernstige luchtwegaandoeningen. Bij het verwijderen van verf van metalen oppervlakken is zandstralen goed omdat vet, stof, spruw en andere coatings volledig worden verwijderd.

Merk op dat luchtdruk volledig verantwoordelijk is voor het zandstraalproces, het is de kracht die de media rondzweeft. De zandstraler creëert een krachtige zandstraal om vuil te verwijderen en olie los te laten zonder vuil of stof achter te laten. Tijdens zulke momenten moet je weten wat een sandblaster is, want je zult in het ultieme geval perfecte resultaten behalen. Glasparels worden ook gebruikt als schuurmiddel en gaan langer mee dan zandstraalmiddelen vanwege de verminderde slijtage van de media zelf.

Wanneer bij de bewerking scherpe bramen op een object achterblijven, kunnen zandstralers het glad maken totdat het veilig te hanteren is. Bedrijven met veel ervaring bieden u niet alleen hoogwaardige zandstraaldiensten, maar bieden u waarschijnlijk ook een goede prijs. Een zandstraler gebruikt lucht onder druk om een straal kleine projectielen te laten slingeren, variërend van walnootschelpen tot glaskralen en kleine rotsdeeltjes. Op dit moment is duidelijk dat zandstralen een effectieve manier is om verf van verschillende oppervlakken te verwijderen.

Aan de meeste voordelen van het gebruik van silicazand voor zandstraalmedia kan worden voldaan door het gebruik van andere materialen. In feite wordt zandstralen vaak droog schuurstralen genoemd omdat het proces in de loop van de tijd is veranderd en zand niet langer echt als straalmiddel wordt gebruikt. Hoewel zandstralen een niet-destructieve methode is om oude verf en roest te verwijderen waarbij fijne details op een oppervlak zoals sculpturen, architecturale elementen en auto-onderdelen behouden blijven, is het opruimen en inperken van de rommel niet zo eenvoudig als het opruimen en weggooien van de rommel.