Verwijdert zandstralen materiaal?

Welk materiaal ook wordt gebruikt, straalstralen kan verf verwijderen, schimmel en schimmel verwijderen, oppervlakteafwerkingen toevoegen, materiaal voorbereiden voor schilderen of coaten en zelfs de eigenschappen van het oppervlak verbeteren, zoals weerstand tegen vermoeidheid. zandstralen is een uiterst nuttige procedure in een breed scala aan toepassingen en industrieën. Of een materiaal nu moet worden gereinigd, ontbraamd, gepoedercoat, ontroest, schokgepeld of anderszins gewoon moet worden verwijderd, zandstralen is het juiste proces. Bij het verwijderen van verf van metalen oppervlakken is zandstralen goed omdat vet, stof, spruw en andere coatings volledig worden verwijderd.

De oxidatie van het staal wordt zo verwijderd dat er niet snel roest ontstaat. Het wordt gemakkelijk om op het voorbereide oppervlak te schilderen. Anders kan de verf snel schilferen en tot onnodige kosten leiden. Soda-schuurmiddel is gemaakt van bakpoeder of natriumbicarbonaat.

Het biedt niet-destructieve reiniging en wordt veel gebruikt door operators. Het gebruik van natriumbicarbonaat is zeer effectief gebleken bij het verwijderen van bepaalde verontreinigingen van het oppervlak van materialen. Het schuurmiddel breekt bij impact op het oppervlak en oefent een kracht uit die verontreinigingen op het oppervlak verwijdert. Het is een zachtere vorm van abrasief stralen en vereist veel minder drukinspanning.

Dit maakt ze geschikt voor zachtere oppervlakken zoals chroom, plastic of glas. Silicazand is gewoon zand dat overal te vinden is. Silicazand was ooit de belangrijkste methode voor zandstralen, omdat het onzuiverheden van het oppervlak kan verwijderen en zorgt voor een schone, gladde uitstraling zonder schade. Andere schuurmiddelen blijken echter net zo goed te werken bij verschillende metaalfabricageprojecten.

Zandstralen dankt zijn naam aan het gebruik van zand als oorspronkelijk materiaal. Maar zand bevat vaak onveilige hoeveelheden silica, wat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken en minder vaak wordt gebruikt voor zandstralen. Tegenwoordig omvatten schuurmaterialen gebroken glas, staalgruis, nikkelslak en verschillende kunststoffen. Bij zandstralen, ook wel schuurstralen genoemd, wordt gebruik gemaakt van luchtdruk om kleine, schurende deeltjes met hoge snelheid op een oppervlak te dwingen om het te reinigen of te vervangen.

In een tijd waarin milieuactivisten pleiten voor het elimineren van vervuiling, is zandstralen een perfecte oplossing. Roest dat diep in het oppervlak corrosie heeft veroorzaakt, heeft dat deel van de structuur in feite verwoest, en zandstralen zou gewoon de probleemgebieden onthullen. Zandstralen van glaskralen is uitstekend geschikt voor de verfvoorbereiding en zorgt voor een unieke matte of satijnen afwerking op het metalen oppervlak. Zandstralen kan van nature voorkomen, meestal als gevolg van deeltjes die door de wind worden geblazen en eolische erosie veroorzaken, of kunstmatig, door perslucht te gebruiken.

Indien correct uitgevoerd, is zandstralen een effectieve reinigingsmethode, maar het kan schadelijk zijn als het niet correct wordt uitgevoerd. Zandstralen met soda beschadigt de buitenste laag van zachtere metalen niet omdat het niet chemisch reageert en niet zo schurend is als andere materialen. Zandstralen, ook bekend als schuurstralen, omvat het besproeien van een oppervlak met kleine schuurmiddelen. In verschillende landen en gebieden is zandstralen nu zodanig gereguleerd dat dit alleen in een gecontroleerde omgeving mag worden uitgevoerd met behulp van ventilatie, beschermende kleding en luchttoevoer.

Bij het zandstralen van houten bewegwijzering zijn de houtkorrels zichtbaar en kunnen de groeiringen omhoog worden gebracht, en het is een populaire manier om een bord een traditioneel gesneden uiterlijk te geven. Wanneer een oppervlak bedekt is met vet, verf of een ander ongewenst fineer, kan een zandstraler de resten volledig verwijderen en het item in de oorspronkelijke staat herstellen. Hoewel zandstralen een eenvoudig en snel proces is, moet je nog steeds geduldig genoeg zijn om erachter te komen of alle verf is verwijderd. Bij het verwijderen van verf voor autocarrosserie heeft kralenstralen de voorkeur boven zandstralen, omdat zandstralen meestal een groter oppervlakteprofiel creëert dan kralenstralen.