Lampen niet zozeer verlichting als aankleding

Er zijn ontzettend veel verschillende Marokkaanse lampen maar ook als je deze naast de andere Oosters getinte lampen legt zal je kunnen zien dat er wel degelijk verschillen zijn, soms klein en soms heel erg groot. Een Oosters geïnspireerde inrichting is echter niet compleet zonder Oosterse lampen, en dat kunnen Marokkaanse lampen zijn maar ook lampen uit Tunesië of Egypte. Toch zal je in de meeste Oosterse interieurs niet alleen lampen vinden die prachtig licht verspreiden door het gaatjes patroon of door de mozaïek die erin zit, maar ook een heleboel kaarshouders, waarin vaak al overdag kaarsen branden. Het gaat niet eens zozeer om het verlichten van een ruimte als om de aankleding en de warmte die accessoires als deze met zich meebrengen.

Hoewel veel van de lampen op elkaar lijken qua stijlen, zijn mozaïek lampen net iets anders, en wie wel eens een poging heeft gedaan om te mozaïeken zal gemerkt hebben dat het lastiger is dan het lijkt, en dat je heel wat meer moeite moet doen voor een mooi resultaat dan op het eerste gezicht gebleken is. Mozaïek lampen zijn wel vaak dichte lampen of kaarshouders, die door het glas wat er in de meeste gevallen gebruikt wordt enorm mooi en veelkleurig licht uitstralen wanneer ze aan zijn of er een kaars in geplaatst is. De mozaïek lamp kan je niet goed vergelijken met de filigrein lampen bijvoorbeeld maar ze hebben een ding gemeen, ze stralen beide op hun eigen manier heel erg mooi licht uit dat in schitterende patronen kan vallen afhankelijk of je een lamp hebt aangeschaft met een patroon erin gemaakt of eentje die gewoon de kleuren op de muur moet laten vloeien. Hoewel de mozaïek lampen wat specifieker zijn dan de andere lampen, zullen alle lampen je interieur een ander beeld geven en een ander gevoel van warmte.

marokkaanse mozaiek lampjes