Een dagje shoppen

Het gebeurt niet vaak, maar vandaag ben ik een dagje wezen shoppen. Ja, met drie kleine kinderen kom je er niet vaak uit en internetshoppen een heel stuk makkelijker. Maar goed, vandaag ging ik toch eens op pad.

Om mij heen hoor ik de laatste tijd veel geklaag. De winkelstraten in alle steden zouden erg op elkaar gaan lijken omdat de grote ketens het winkelbeeld overnemen. Dat is misschien wel zo, de grote ketens kunnen de torenhoge huren in de binnensteden wel opbrengen. Kleine, unieke winkels kunnen dat niet.

Maar, zoals in elke stad, heeft mijn stad grote winkelstraten waar de ketens zich bevinden en kleinere winkelstraatjes. Deze kleinere winkelstraatjes liggen iets meer achteraf, maar hebben wel de leukere winkeltjes. Zo kwam ik een leuk winkeltje tegen met unieke Oosterse home accessoires. Schattige dingen hadden ze daar, voor een leuk prijsje. Daar ga ik nog wel een keer naar terug, om iets leuks te kopen voor mijn huis of voor een cadeautje.

marokkaanse accessoires

Dat is dan wel weer het leuke van echt op pad gaan in de stad. Je kunt echte winkeltjes binnenstappen en de koopwaar in je handen houden. Voelen, ruiken, kijken, proeven en horen. Alle zintuigen worden in gang gezet bij een bezoek aan een leuk uniek winkeltje.

Ik wil het voordeel van online shoppen niet teniet doen, hoor. Daar ben ik nog steeds fan van. Niets kan tegen het shoppen vanuit de luxe van je eigen huis op. Je hoeft niet om te gaan met vervelende kopers, klik, klik en je hebt je aankoop gedaan. Terugsturen is vaak ook geen probleem en je hoeft niet voor parkeerkosten te betalen.

Toch, zo soms, hunker ik wel eens naar de goede oude tijd, waar je voor alles naar de winkel moest. En ze zijn zo leuk, die kleine aparte winkeltjes.